Workshops

Workshops voor Koren, Kinderen en Groepen:

  • Koorworkshop ‘Algemene Zangtechniek’ is een workshop waarin ik met het koor aan algemene zangtechiek ga werken zoals: adem, articulatie, ontspanning, lichaamshouding, samenklank, klankplaatsing. Verder kan het koor zelf aangeven waar het technisch specifiek aan wil werken.
  • Koorworkshop ‘Presentatie’… is een workshop waar we middels verschillende oefeningen gaan werken aan een betere presentatie voor publiek. Dit kan in combinatie met het eenvoudig choreograferen van liedjes. Ik coach jullie in deze workshop om meer expressie, durf en uitstraling te geven aan jullie performance.  Verder versterken we jullie reeds aanwezig kwaliteiten.
  • Koorworkshop ‘De vrije stem en improvisatie’… is een workshop waar we de stem de vrije ruimte gaan geven om uiteindelijk onze ‘echte’ stem te vinden. We maken in deze workshop veel gebruik van klanken, dramatechnieken, improvisatie, plezier, humor. Vanuit het ‘durven’ en het loslaten van prestatie komen we tot de kern van onze stem. In deze workshop maak ik veel gebruik van improvisatie want dit is de meest spontane en unieke vorm van muziek maken want het is musiceren in het nu. Voor koren/groepen met lef!
  • Koorworkshop ‘Interpretatie’… in deze workshop gaan we werken met de inhoud van het lied om tot een optimaal en doorleeft optreden te komen. We analyseren de tekst en werken aan de dynamiek in het muziekstuk. Hierbij gebruik ik o.a. drama-technieken om de tekst en betekenis van het lied te doorleven. Dé workshop om je koormuziek tot leven te brengen. Voorwaarde is dat er meerdere stukken uit het hoofd moeten kunnen worden gezongen.
  • Workshop Auditietraining… dit is een workshop zowel voor groepen als ook individueel. In deze workshop gaan we aan verschillende onderdelen werken: uitstraling, lichaamshouding, expressie, durf, techniek. En handige tools voor een optimale auditie!
  • Workshop Podiumvrees… in deze workshop werken we niet alleen aan podiumvrees maar vooral aan een andere vertaling van podium’vrees’ waardoor je uiteindelijk met een ander gevoel op het podium staat en je lied zingt of je verhaal kan vertellen. We gaan verschillende oefeningen doen om de angsten, die samengaan met een optreden, om te zetten in durf en het anders benaderen van je angst/faalangst.

Reacties zijn gesloten.